به نام خداوند جان و خرد
آغاز سخن
دوستان همدبیرستانی، دانش آموختگان عشایری!
انجمن فارغالتحصیلان عشایر جنوب کشور که سالها از تأسیس آن میگذرد بر آن است ضمن ارتباط بیشتر با شما عزیزان، فعالیتهای خود را با تشریک مساعی و استفاده از خرد جمعی، مبتنی بر تعقّل، دوراندیشی و منطبق با مقررات و موازین قانونی جمهوری اسلامی ایران ساماندهی کند. به همین منظور مذاکراتی بین اعضاء هیآت مدیره انجمن مقیم تهران و فعّالین انجمن در شیراز صورت گرفت و در جلسهای که با حضور آقای مهندس علی اکبری دبیر کل انجمن و نماینده محترم مجلس شورای اسلامی، آبان ماه سال 1395 در دفتر ایشان برگزار شد، مقرر گردید فعالیتهای انجمن در شیراز گسترش بیشتری یابد و تشکیل مجمع عمومی و انتخاب هیات مدیره با همیاری و حضور دانشآموختگان عشایری برنامهریزی شود.
بر این اساس وفق ماده 34 اساسنامه انجمن، به منظور ساماندهی فعالیتها و پیشبرد موضوع تا مرحله تشکیل مجمع و انتخاب رسمی هیأت مدیره، کمیتهای تعیین، و در ادامه، جلسات دیگری نیز برگزار و مقرر شد روند امور و تصمیمات کمیته در یک کانال مجازی به اطلاع دانشآموختگان رسانده شود.
در این راستا به منظور اطلاع رسانی از نحوه شکلگیری و فعالیتهای انجمن توضیحات مختصری ارائه میشود و به مرور روند فعالیتها و تصمیمگیریها به اطلاع خواهد رسید:
اتمام تحصیلات دبیرستانی و ورود به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور و سپس ورود به بازار کار موجب پراکندگی فارغالتحصیلان گردید. گر چه بخش عمده دانشآموختگان دبیرستان عشایری در استان فارس مشغول به کار شدند ولی گروهی نیز در تهران به سر میبردند که به لحاظ نیازهای عاطفی، دیدارها و روابط بیشتری بین آنان وجود داشت. به تدریج با الهام از رهنمودهای زندهیاد محمد بهمنبیگی که دستپروردگانش را به تعمیق و حفظ روابط انسانی توصیه میفرمودند، این دیدارها به صورت منظمتری تداوم یافت و با احساس نیاز به وجود تشکیلات رسمی، اساسنامه آن تنظیم و با پیگیریهای مستمر، کار ثبت قانونی آن در سال 1376 به پایان رسید و چنین بود که "انجمن فارغالتحصیلان عشایر جنوب کشور" با هدف بکارگیری توانمندیهای فارغالتحصیلان عشایری در خدمت به جامعه محروم عشایر، از دل این دیدارها متولد شد.
با توجه به موارد فوق بخشی از فعالیتهای انجمن را در دو دهه اخیر جهت اطلاع و آشنایی همدبیرستانیهای عزیز به شرح زیر اعلام میدارد.
1. استقبال با شکوه از آقای بهمن بیگی در سفرهایی که به تهران داشتند و همراهی ایشان در مراسم و محافل علمی و فرهنگی مختلف .
2. برگزاری نشستهای فرهنگی با حضور آقای بهمنبیگی در خانه معلم، باشگاه اداره کل کار و رفاه اجتماعی تهران
3. مشارکت فعال در مراسم نکوداشت آقای بهمنبیگی در سرای اهل قلم در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، سال 1381
4. مشارکت فعال با انجمن مفاخر فرهنگی ایران در برگزاری مراسم نکوداشت آقای بهمنبیگی، سال 1384
5. برگزاری مراسم نکوداشت آقای بهمنبیگی در خانه هنرمندان، سال 1385
6. برگزاری مراسم نکوداشت آقای بهمنبیگی در یکی از مراکز فرهنگی شهر کرج، سال 1386
7. حضور در مراسم نکوداشت شخصیتهای برجسته و بزرگان علم و ادب به نیابت از آقای بهمن بیگی
8. تامین مالی و خرید یک قطعه زمین هزار مترمربعی در شیراز به منظور انجام امور فرهنگی که همچنان موجود است
9. برگزاری بزرگداشت خدمتگزاران آموزش عشایر از جمله: شادروان علی محمد نظامی رئیس دبیرستان عشایری، زندهیاد مهندس اسماعیل احمدی و ....
10. مشارکت فعال در برگزاری مراسم نکوداشت استاد رحیم هودی پدر تأتر فارس و مدیر برنامههای فرهنگی هنری و معاون دبیرستان عشایری، سال 1393
11. حضور جمعی و مستمر اعضاء انجمن به منظور تجدید دیدار و قدردانی از برجستگان آموزش عشایر از جمله زندهیاد: جهانگیر شهبازی، حمزه رزمجویی، عزیزاله شهریاری و همچنین آقایان: نوذر فریدونی، کریم کاظمی، غلامحسن نادریان، علیرضا مالاحمدی و سایرین
12. انتشار کتاب "نوشتههایی در باره محمد بهمنبیگی و آثار او" توسط سه نفر از اعضای انجمن
13. انتشار کتاب "سوگ سیمرغ: یادنامه محمد بهمنبیگی" توسط پنج نفر از اعضای انجمن
14. همکاری با انجمن مفاخر فرهنگی ایران در انتشار کتاب "زندگینامه محمد بهمنبیگی"
15. تالیف کتاب "یادها و نامها در قلم و بیان محمد بهمنبیگی" توسط یکی از اعضای انجمن
16. راه اندازی سایت "عصر پنجشنبه با بهمنبیگی" پس از فوت آقای بهمن بیگی توسط یکی از اعضاء انجمن
17. راه اندازی و اداره سایت وزین اینترنتی "محمد بهمنبیگی" «bahmanbeigi.ir» با مجوز مکتوب ایشان
18. برگزاری سالانه مراسم بزرگداشت محمد بهمنبیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران و نکوداشت هفته معلم به مدت 19 سال به طور مستمر از سال 1376 تا کنون
19. ساماندهی و مدیریت مراسم با شکوه ترحیم، تشییع و خاکسپاری زنده یاد بهمنبیگی
20. برگزاری مراسم باشکوه بزرگداشت آقای بهمنبیگی در تالار وحدت تهران
21. اجرای برنامه زنده در سیمای جمهوری اسلامی ایران بعد از درگذشت آقای بهمنبیگی در معرفی ایشان و آموزش عشایری توسط دو تن از اعضاء انجمن
22. طراحی و ساخت تندیس" نشان فرهنگی محمد بهمنبیگی" و اعطای آن به خدمتگزاران آموزش عشایر در مراسم سالانه نکوداشت روز معلم
23. همکاری با "انجمن ترویج علم ایران" در خصوص معرفی معلمین و راهنمایان واجد شرائط جهت دریافت جایزه "محمد بهمنبیگی" ویژه معلمین مناطق محروم کشور.
دوستان ارجمند !
انجام فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی با محوریت زندهیاد محمد بهمنبیگی و مکتب انسانساز او نیازمند تعمق، دوراندیشی و پرهیز از عملکرد احساسی است. اجازه فرمایید این کمیته روند فعالسازی و ایجاد دفتر انجمن در شیراز را تا رسیدن به مرحله تشکیل مجمع و انتخاب هیأت مدیره با توجه به موارد زیر به پیش ببرد.
1. تصمیمات و نتایج فعالیتهای کمیته صرفا از طریق این کانال اطلاع رسانی میشود.
2. این کانال را به دوستان معرفی کنید و از آنها بخواهید با نصب نرم افزار تلگرام و با استفاده از لینک زیر زمینه اضافه شدن به کانال را فراهم آورند.
3. در آینده با مشارکت همه دوستان و بهرهگیری از خرد جمعی، سایت اینترنتی و گروه مجازی متناسب با برنامهها و اهداف انجمن ایجاد خواهد شد.
4. تصمیمگیری و برنامهریزی انجمن مبتنی بر خویشتنداری، صبر و حوصله، پرهیز از شتابزدگی و منطبق با مقررات و قوانین جمهوری اسلامی ایران و درک حساسیتهای مسئولین استانی و تعامل با آنها میباشد.
با سپاس از خداوند سبحان و آرزوی توفیق برای دوستان گرامی
https://telegram.me/joinchat/C8EQQEBQTLnIbq7_E4KW5g
|