وب سايت رسمی محمد بهمن بيگی


تاریخ: 1398/02/17 تعداد مشاهده: 1484
بیست و دومین نکوداشت معلم بزرگ ایل (یاد یار مهربان) در شیراز برگزار شد

بیست و دومین نکوداشت معلم بزرگ ایل (یاد یار مهربان)، هم‌زمان با روز معلم، از ساعت 20 تا 22 پنج‌شنبه 12 اردیبهشت 1398 در فضای باز مجتمع فرهنگی احسان شیراز با حضور بیش از دو هزار نفر از دوستداران، علاقه‌مندان، معلم‌ها و راهنمایان تعلیمات عشایری، دانش‌آموختگان عشایری و خانواده‌هایشان برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی از قرآن مجید و پخش سرود ملی، مانند سال‌های پیش امراله‌ فرهادی، دانش‌آموخته‌ی اولین دوره‌ی 40 نفری دبیرستان عشایری، که اجرای مراسم را بر عهده داشت به مهمانان خوش‌آمد گفت و با اعلام خبر نامگذاری خیابان 64 یوسف‌آباد به نام زنده‌یاد «محمد بهمن‌بیگی» و نصب سردیس ایشان در ابتدای آن خیابان از شورای شهر و شهرداری منطقه‌ی 6 تهران تشکر و قدردانی کرد. او همچنین با تبریک روز معلم به استقبال کم‌نظیر و باشکوه حاضران اشاره کرد و از شورای شهر شیراز برای نامگذاری یک گذرگاه (تقاطع شهرک مهدیه و بلوار امیرکبیر) در شیراز به نام «محمد بهمن‌بیگی» سپاسگزاری نمود.

سپس دکتر اله‌وردی بهمن‌بیگی، فرزند معلم بزرگ ایل، به جایگاه رفت و به حاضران خیر مقدم گفت و از حضور پرشورشان تشکر کرد و در ادامه یک ویدئوکلیپ خلاصه‌شده‌ی 10 دقیقه‌ای از فعالیت‌ها و یادگارهای آموزش عشایر و بهمن‌بیگی نمایش داده شد.

دکتر جهانبخش نوروزی، استاد دانشگاه و یکی از اولین معلم‌های دوره‌ی اول دانشسرای عشایری شیراز که همواره طی سال‌های متمادی یکی از یاران و یاوران «محمد بهمن‌بیگی» بوده و از دبیران برجسته و سخت‌کوش دبیرستان عشایری شیراز همزمان با تدریس در دانشگاه شیراز بود به پشت تریبون رفت و سخنرانی خود را با موضوع «بهمن‌بیگی، الگوی کارآمدی و نوآوری در مدیریت آموزشی» به مخاطبان و حاضران مراسم ارائه کرد.

بخش بعدی مراسم به شاهنامه‌خوانی و اجرای موسیقی عشایری توسط گروه «مأذون قشقایی» به سرپرستی سعید گرگین‌پور و آواز جواد گنجه‌ای اختصاص داشت که علاقه‌مندان بهمن‌بیگی را برای دقایقی مهمان هنر اصیل ایلیاتی کرد.

در ادامه‌ی این مراسم، مستندی 20 دقیقه‌ای از زندگی و کار «محمدیار رزمجو»، یکی از معلم‌های نامدار و عاشق مکتب بهمن‌بیگی (ساخته‌ی حسین ضامنی، مستندساز و از دانش آموختگان عشایر ایران که مستند «مأذون قشقایی» را که در شبکه سراسری صدا و سیما پخش شده است در کارنامه‌ی خود دارد) پخش شد تا گوشه‌ای از زندگی یکی از دست‌اندرکاران آموزش عشایر پیش چشم حاضران قرار گیرد. پس از آن «نشان فرهنگی محمد بهمن‌بیگی» به محمدیار رزمجو اعطا شد. این بخش از مراسم با حضور بانو سکینه کیانی (بهمن‌بیگی)، دکتر اله‌وردی بهمن‌بیگی، دکتر جهانبخش نوروزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی (آقایان علی اکبری، کوروش کرم‌پور، مسعود رضایی)، نواب قائدی (رئیس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز)، دکتر علی‌اکبر خسروی نژاد، دکتر محمود حقیقت، دکتر حمزه ساروئی و ... (دانش‌آموختگان دبیرستان عشایری) برگزار گردید.

سپس تابلو طراحی- نقاشی تصویر زنده‌یاد محمد بهمن‌بیگی و همسر ایشان توسط خانم ناهید امیری جعفربیگلو به بانو سکینه کیانی تقدیم شد و در ادامه امراله فرهادی در جایگاه قرار گرفت و از دکتر محمدی، چشم‌پزشک پیش‌کسوت عشایری که همواره این مراسم را مورد حمایت قرار می‌دهد تشکر و تقدیر کرد و به ایشان و دکتر رضاقلی آزادی به خاطر درگذشت برادرانشان تسلیت گفت.

در پایان این مرتسم، امراله فرهادی به عنوان دبیر سایت رسمی محمد بهمن‌بیگی و عضو شورای طرح و برنامه‌ریزی سایت از خانم لادن طاهری (رئیس فیلمخانه‌ی ملی ایران)، فرهاد ورهرام (مستندساز)، خسرو سینایی (کارگردان) مرتضی پورصمدی (عکاس و فیلمبردار)، ایرج محمدی (مجسمه‌ساز)، پرهام وفایی (فیلمخانه ملی ایران)، حبیب ایلون (طراح گرافیک)، کامران حیدری (مستندساز)، خانم عصمت شاکری (تهیه‌کننده شبکه اول سیما)، مهندس توحید احدی (طراح آرامگاه زنده‌یاد بهمن‌بیگی)، نادعلی شجاعی (مستندساز) و ... تمامی کسانی که سایت رسمی محمد بهمن‌بیگی را در فراهم‌سازی آرشیو تاریخ شفاهی آموزش عشایر ایران یاری می‌دهند قدردانی کرد و همراهی آنان را سپاس گفت.

این مراسم، هر ساله، همزمان با سالروز درگذشت زنده‌یاد محمد بهمن‌بیگی به همت دانش‌آموختگان عشایری و خانواده‌ی محمد بهمن‌بیگی برگزار می‌شود.