وب سايت رسمی محمد بهمن بيگی


تاریخ: 1396/09/05 تعداد مشاهده: 3261
نکوداشت دکتر عبدلوهاب البرزی توسط انجمن نخبگان فارس - 5 آذر 96 - گزارشی از علی شجاعی

روز پنجشنبه 2 آذر ماه 96 سومین آیین پاسداشت نخبگان استان فارس با تکریم جایگاه علمی و شخصیتی  دکتر عبدالوهاب البرزی در تالار اجتماعات سینا و صدرا برگزار شد و جنبه های ویژه‌ی علمی و اخلاقی این استاد برجسته‌ی علم پزشکی مورد بررسی قرار گرفت .
دکتر البرزی استاد نام‌آشنای دانشگاه علوم پزشکی شیراز،  متخصص کودکان و فوق تخصص عفونی کودکان  و دانشمندی نمونه در علم پزشکی، سال1320 در جهرم متولد شد.
دکتر البرزی، استاد ، محقق و مولف برجسته‌ی کتب پزشکی ، جایزه‌ی علامه طباطبایی ویژه‌ی استادان و محققان برتر کشور، رتبه در علوم بالینی در چهارمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی ، جایزه‌ی ابن سینا در سال 1389، عنوان پزشک نمونه‌ی اطفال کشوری در سال 1391، چاپ 156 مقاله بین المللی و ده‌ها افتخار دیگر را در کارنامه‌ی پربار خود دارد.
 مرکز تحقیقات بالینی میکروب شناسی به نام استاد البرزی در شیراز که شهرت جهانی یافته در سال 1377به همت ایشان ثبت و بنیان گذاشته شده است. از جمله اقدامات این مرکز، تغییر در درمان بیماری (مننژیت)، درمان (اسهال شیگلا ) و بر طرف کردن مشکلات واکسن (ب.ث.ژ) می باشد. دکتر البرزی به پاس خدماتش به جامعه جهانی 3 سال نماینده‌ی سازمان بهداشت جهانی (WHO) بوده است.
همسر دکتر البرزی، خانم ناهید بهمن بیگی، فرزند برومند بنیانگذار آموزش عشایر ایران، محمد بهمن‌بیگی است. دکتر البرزی بخش اعظم موفقیت های خود را ناشی از همراهی و همدلی همسرش می‌داند. حاصل این ازدواج دو دختر و یک پسر هست . دختران این خانواده هر دو استاد دانشگاه های آمریکا می‌باشند و پسرشان مهندس عمران از دانشگاه شیراز و فوق لیسانس مدیریت بهره برداری کارخانجات صنعتی است.
 روز پنجشنبه 2 آذر ماه 96 سومین آیین پاسداشت نخبگی استان فارس با تکریم جایگاه علمی و شخصیتی استاد دکتر البرزی در تالار اجتماعات سینا و صدرا برگزار شد و جنبه های ویژه‌ی علمی و اخلاقی این استاد برجسته‌ی علم پزشکی مورد بررسی قرار گرفت .
در این مراسم  دکتر « سعید  سهراب‌پور » مشاور عالی رییس بنیاد ملی نخبگان کشور به عنوان اولین سخنران مراسم  عنوان داشت:  «به دلیل پژوهش های فراوان استاد البرزی در شیراز در زمینه‌ی بیماری لیشمانیوز ، در برخی کتب علمی از وی به عنوان پدر علم لیشمانیوز ( سالک احشایی) یاد شده است.»
هادی پژوهش (معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس)،  دکتر شریف (رییس بنیاد نخبگان فارس)، مهندس صحراییان (فرماندار ویژه‌ی جهرم) ، دکتر تابنده (رییس هیات مدیره مجمع خیرین تامین سلامت فارس) و دکتر محمد رحیم کدیور از شاگردان پیشین استاد البرزی و همکار کنونی‌اش سخنانی درباره‌ی دکتر البرزی ایراد کردند.
پرفسور « کی سن»، رییس مرکز میکروب شناسی و ویروس شناسی سیدنی استرالیا، استاد البرزی را فردی بسیار فعال معرفی کرد که در راستای مبارزه با عفونت‌ها در سطح ایران و جهان فعالیت داشته و کارها و تحقیقات علمی ایشان برای سلامتی کودکان و مبارزه با عفونت ها در این گروه ره‌آوردهای خوبی به همراه داشته است.
 دکتر البرزی نه تنها در کسب دانش پزشکی  به موفقیت دست یافته، بلکه مراتب کمال انسانی را نیز طی نموده است. استاد البرزی انسانی والا و پزشکی انسان دوست ، احترام گذار ، بی ریا ، خدوم و پر تلاش است و از افتخارات جامعه‌ی پزشکی به شمار می‌آید.
این نکوداشت ابعاد مختلفی داشت؛ حضور پررنگ دانش آموختگان آموزش عشایر که خود را رهین خدمات زنده‌یاد بهمن‌بیگی می‌دانند و همچنین سرکار خانم سکینه کیانی (بهمن‌بیگی) از اولین دقایق از این جمله بود.
لوح تقدیری که از طرف خانم بهمن بیگی و انجمن فارغ التحصیلان عشایر جنوب کشور تهیه شده بود، توسط یکی از دانش آموختگان دبیرستان عشایری شیراز قرائت و توسط خانم بهمن بیگی به رسم یادبود و تقدیر از این چهره‌ی علمی و دانشگاهی تقدیم دکتر البرزی گردید.
تابلوی خوشنویسی جمله‌ای نغز از زنده‌یاد محمد بهمن‌بیگی، هدیه‌ی دکتر علی اکبر خسروی نژاد، فوق تخصص جراحی پلاستیک و از دانش آموختگان دبیرستان عشایری به دکتر البرزی بود.
حضور پر تعداد و پر شور دانش آموختگان آموزش عشایر از طرفی و استقبال جناب دکتر البرزی و خانواده اش از این حضور، جلا و جلوه‌ای خاص به این مراسم داده بود. دانش آموختگان آموزش عشایر به جناب دکتر البرزی عشق می ورزند و ارادت خاص و ویژه به همسر گرانقدر و فرزندانش دارند. تعدادی از تصاویر گویای بخشی از این دلبستگی است.