وب سايت رسمی محمد بهمن بيگی


تاریخ: 1395/10/05 تعداد مشاهده: 3251
نکوداشت دکتر سید علی ملک حسینی، پدر پیوند کبد ایران و دانش آموخته ی آموزش عشایری


گزارش از : علی شجاعی، فارغ التحصیل دبیرستان عشایری

جمعه 3 دی 1395

به نام خداوند جان و خرد 
به همت بنیاد نخبگان فارس و کشور و دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، به منظور ارج نهادن به خدمات علمی، درمانی، دانشگاهی و اجرایی دکتر سیدعلی ملک‌حسینی، پدر پیوند کبد ایران، همایش ملی نکوداشت این مرد علم و عمل ، عصر روز پنجشنبه 2 دی‌ماه 1395 با حضور تعدادی از جراحان پیوند از کشور‌های منطقه‌ی خاورمیانه و آمریکا و جراحان نام آور داخل کشور ، پزشکان ، روحانیان و مقامات بلند پایه از استان فارس و کهکیلویه و بویر احمد و دیگر میهمانان ، در شیراز برگزار گردید.
آوازه‌ی پرافتخار دکتر ملک حسینی مرزهای ایران و خاورمیانه را درنوردیده و ایشان ، هم اکنون یک چهره‌ی علمی بین المللی در عرصه‌ی پزشکی است.
این افتخار برای جامعه عشایر ایران دو چندان است. چرا که، دکتر ملک‌حسینی خود عشیره‌ای است . دوران ابتدایی را در مدارس عشایری گذرانده و 3 سال معلم عشایری بوده است.
از طرفی ، همه‌ی ما شاهد ارتباط عمیق و وثیق دکتر ملک‌حسینی با محمد بهمن‌بیگی بوده ایم. 
کمتر اجلاس و مراسمی است که دکتر ملک حسینی در آن صحبت داشته باشد و یادی از بزرگی، عظمت و خدمات ارزشمند بهمن‌بیگی به زبان نیاورد.
دکتر ملک حسینی در این همایش با شکوه ، روش آموزش در مدارس عشایری در زمان بهمن‌بیگی را بی‌همتا دانست .
مجموعه‌ی اینها ، انجمن فارغ التحصیلان عشایر جنوب ایران را بر آن داشت تا در این رویداد علمی ، حضوری پر رنگ و حداکثری داشته باشند.
اسقبال برگزار‌کنندگان همایش از این پیشنهاد نیز، جای بسی تقدیر و سپاس‌گزاری دارد. سخنرانان خارجی و داخلی نام‌آور فراوانی در این همایش ملی به ایراد سخن پرداختند که به دلیل طولانی نشدن گزارش ، از بیان آن صرف نظر نموده و تنها به قسمت‌هایی که به تعلیمات عشایر و ما دانش‌آموختگان عشایر برمی‌گردد ، بسنده می‌کنم.
در این همایش کم نظیر بارها و بارها نام پرافتخار بهمن‌بیگی بزرگ ، توسط سخنرانان داخلی و مجری توانمند برنامه به میان آمد.
نقطه‌ی شروع یاد از بنیانگذار آموزش عشایر ایران ، به سخنان دکتر ایرج فاضل، رییس انجمن جراحان ایران که شهرت جهانی داشته و سابقه‌ی وزارت بهداشت را نیز در کارنامه  دارد برمی‌گردد. آنجا که گفت : دکتر ملک‌حسینی ارادت خاصی به محمد بهمن‌بیگی دارد.
علاوه بر این‌ها، سرکار خانم سکینه کیانی (بهمن بیگی)، همسر با وفا و یار و یاور بهمن‌بیگی و مهندس علی اکبری نماینده‌ی شیراز در مجلس شورای اسلامی که خود ، دانش آموخته‌ی مدارس عشایری است، از سخنرانان همایش بودند.
خانم بهمن‌بیگی در سخنان خود بیان مدارج علمی و خدمات شایسته‌ی دکتر ملک حسینی را به کارشناسان علمی محول کرد و صحبت های خود را به کودکی این استاد گرانقدر اختصاص داد که چگونه او در میان برف و بوران با طی مسافت طولانی ، خود را به مدرسه‌ی عشایری می‌رساند تا به همراه کودکان هم سن و سالش ، در کلاس درس یک معلم عشایری بنشیند ، الفبا بیاموزد و آینده‌ی درخشان خود را پایه ریزی نماید.
ایشان عنوان نمودند به یقین ، علاوه بر استعداد خدادادی دکتر ملک‌حسینی و پشتکار و مقاومتی که در برابر سختی‌ها و ناملایمات داشته ، ایده ها و نظریات آموزشی و پرورشی بهمن‌بیگی و آموزش عشایر نقش بسزایی در شکل‌گیری شخصیت و عزم و اراده‌ی دکتر ملک‌حسینی داشته است.
آنگاه به جمله‌ی معروف بهمن‌بیگی خطاب به دکتر ملک‌حسینی اشاره نمودند . آنجا که بنیانگذار تعلیمات عشایر می گوید:
"دکتر ملک حسینی افتخار عشایر ایران است. چشم عزیزترین عضو بدن است و اهمیت چشم به دید و نور آن است و دکتر ملک حسینی نور چشم من است."
خانم بهمن‌بیگی ،جناب دکتر ملک‌حسینی را انسانی شجاع و با وفا دانست و وفاداری ایشان را به مردم ایران و جهان، عشایر و بهمن‌بیگی ستود.
مهندس علی اکبری نیز که به نمایندگی از انجمن فارغ التحصیلان عشایر جنوب ایران سخن می‌گفت، به نقش و اهمیت بهمن‌بیگی در پیدا کردن و شکوفا نمودن استعدادهایی چون دکتر ملک‌حسینی اشاره داشت و بخشی از خدمات علمی ، درمانی و آموزشی و دانشگاهی امثال دکتر ملک‌حسینی را نتیجه‌ی آموزه‌های مکتب بهمن‌بیگی دانست که خود بهمن‌بیگی ، مرد انجام آنها بود.
در پایان مراسم و در کنار هدایای فراوانی که به پدر پیوند کبد ایران اهدا گردید، لوح تقدیری نفیس، که گفته‌ی بهمن‌بیگی در وصف دکتر ملک‌حسینی بر آن نقش بسته بود و چشم نوازی می‌کرد و یک تابلو فرش، از طرف خانواده‌ی زنده‌یاد بهمن‌بیگی و انجمن فارغ التحصیلان عشایر جنوب ایران به نمایندگی از طرف تمامی دانش آموختگان مکتب بهمن‌بیگی و آموزش عشایر، به رسم یادبود تقدیم پروفسور سید علی ملک‌حسینی گردید.