وب سايت رسمی محمد بهمن بيگی


تاریخ: 1393/12/24 تعداد مشاهده: 2796
گلایه همسر محمد بهمن بیگی از سازمان یونسکو به نقل از ایرنا

شیراز – ایرنا- همسر زنده یاد استاد محمد بهمن بیگی معروف به پدر تعلیمات عشایر ایران،از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) از آنچه که سراغ نگرفتن این سازمان از شوهر فقیدش پس از اعطای جایزه پیکار با بیسوادی در سال 1353تاکنون نامید ،گلایه کرد.             

به گزارش دریافتی سه شنبه 12 اسفند 93 ، سکینه کیانی در آیین تجلیل از پرفسور علی اصغر خدادوست که از جانب سازمان یونسکو بخاطر خدمت این انسان بزرگ به جامعه بشری انجام شد ، افزود: این سازمان از سال 1353 که جایزه پیکار با بیسوادی را به محمد بهمن بیگی اهدا کرد تاکنون هیچ سراغی از این صاحب جایزه نگرفته است .
وی اضافه کرد:بی تردید ارتباط دوره ای و یاد کردن این سازمان از افرادی که به دلیل خدمتی فاخر در برهه ای از زمان شایسته دریافت جایزه ارزشمندی می شوند برای استفاده از دیدگاه های این انسان های برجسته می طلبد هر چند سالی یکبار در قالب یک نظرخواهی و یا یک برنامه حضوری هم اندیشی در باب مسائل مختلف اجتماعی مرتبط اقدام کند.
کیانی ادامه داد : این در حالی است که سازمان پس از اهدای جایزه نفیس ادبی و علمی اش به افراد فرهیخته، دیگر سراغی از آنان نمی گیرد .
زنده یاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش عشایر در ایران و از ایل قشقایی استان فارس بود، کارش را از سال 1331 به تنهایی آغاز کرد و در طول 28 سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر ایران بیش از 10 هزار معلم را تربیت کرد.
وی موسسات مختلف مانند دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه ای عشایر دختران و پسران،
موسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستا پزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت.
وی توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال 1353 به دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند.
از او پنج اثر با عناوین اگرقره قاج نبود ، بخارای من، ایل من ، طلای شهامت ، به اجاقت قسم ، عرف و عادت در عشایر فارس باقی مانده است .
دانش آموختگان مدارس عشایری پیرامون استاد محمد بهمن بیگی ده ها کتاب نوشته اند و مستندهای زیادی ساخته اند که از سیمای جمهوری اسلامی این مستندها پخش شده است .
محمد بهمن بیگی یازدهم اردیبهشت سال 1389 در شیراز چشم از جهان فروبست .
براساس این گزارش جمعه گذشته سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) در آیین ویژه ای از خدمات علمی و اجتماعی پرفسور علی اصغرخدادوست دانشمند و چشم پزشک شناخته شده ایرانی در شیراز تجلیل کرد.
پرفسور علی اصغر خدادوست در سال 1314 خورشیدی در شیراز متولد شد. پرفسور خدا دوست به عنوان اولین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جان هاپکینز در سال 1341 پذیرفته شد و در دوران سه ساله دستیاری به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر نیز شناخته شد.